News ArchiveNovember   2016


  
KELAS CELIK QURAN DAN TAJWID STAF
 Update on: 29/11/2016
 Menjadi rutin setiap hari bagi staf yang berkelapangan untuk mengisi masa selepas waktu bekerja untuk mempelajari hukum tajwid kelolaan Seksyen Hal Ehwal Islam PPUM. Kelas Quran ini disediakan dari peringkat asas membaca sehinggalah memahami hukum tajwid.

Moga bermanfaat!...

  
MAJLIS PERASMIAN SAMBUTAN WORLD ANTIBIOTIC AWARENESS WEEK 2016
 Update on: 23/11/2016
 17 November 2016

Hari ini berlangsungnya Majlis Perasmian sambutan World Antibiotic Awareness Week Peringkat PPUM 2016 di Konkos, Menara Utama, PPUM. Majlis turut diserikan dengan kehadiran YBhg. Prof. Datuk Dr. Adeeba Kamarulzaman, Dekan Fakulti Perubatan Universiti Malaya yang juga merupakan Penasihat Program bagi majlis sambutan ini.

Perasmian telah disempurnakan oleh YDH Puan Harbans Kaur Harcharan Singh, Timbalan Pengarah (Ikhtisas) PPUM.

Turut berlangsung, penyampaian hadiah bagi Pertandingan Mencipta Video Kempen Kesedaran Antibiotik, Pertandingan QIT, dan ceramah umum untuk meningkatkan kesedaran mengenai penggunaan antibiotik dalam kalangan pengamal perubatan dan pengguna.

Sambutan berlangsung selama dua hari bermula 17 hingga 18 November 2016....

  
MENS HEALTH AWARENESS CAMPAIGN @UMMC
 Update on: 16/11/2016
 Men''s Health Awareness Campaign @UMMC...

  
UMMC PPK MUSLIH WORKSHOP AT TABUNG HAJI
 Update on: 16/11/2016
 

15 & 16 November 2016

Program peningkatan sahsiah dan pemantapan aqidah khusus bagi kumpulan Pembantu Perawatan Kesihatan PPUM diadakan di Wisma Tabung Haji, Kuala Lumpur. Program ini dilaksanakan bersama oleh Seksyen Hal Ehwal Islam, Jabatan Perhubungan Awam PPUM, Jabatan Kejururawatan dan PEMANGKIN PPUM.

...