News ArchiveJanuary   2018


  
CONGRATULATIONS!
 Update on: 26/1/2018
 

Congratulations! Clinical Investigation Centre (CIC), University of Malaya Medical Centre was ranked at 7th position, in the global Top-10 2017 IQVIA Prime Sites, 3rd position, in the Top-5 2017 IQVIA APAC Prime Sites and 1st position, in the 2017 IQVIA Malaysia Prime Sites.

*IQVIA = IMS Health and Quintiles - the world largest contract research organisation (CRO) for clinical trials.

...

  
UMMC ASNAF CONTRIBUTION HANDOVER CEREMONY PHASE 2 2017
 Update on: 23/1/2018
 

Program pengagihan wang zakat Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuann bagi Fasa 2 kepada 70 staf PPUM telah diadakan pada 22 Jan. 2018 di Dewan Sekapur Sirih. Sumbangan telah disampaikan oleh YM Tunku Kamarul Zaman, Pengarah PPUM. Majlis turut dihadiri oleh Timbalan-Timbalan Pengarah PPUM, wakil dari Pusat Pungutan Zakat dan Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan dan Ketua-Ketua Jabatan/Unit PPUM. Semoga staf yang menerima bantuan zakat menggunakan sumbangan dengan sebaik-baiknya dan jalinan kerjasama yang erat di antara Pusat Pungutan Zakat dan Majlis Agama Islam Wilayah Persekutan akan berterusan di masa-masa akan datang.

...

  
PRESS STATEMENT - BUS STOP
 Update on: 22/1/2018
 

Adalah dimaklumkan bahawa artikel di dalam ruang ''action line'' yang disiarkan oleh NST adalah tidak tepat iaitu dalam ayat akhir kenyataan tersebut "there will also be a dedicated bus stop located 50m from PPUM''s entrance." Dalam kenyataan PPUM adalah, "Bagi pengguna bas pula, pihak PPUM telah membina sebuah perhentian bas baru terletak 50 meter dari simpang masuk ke PPUM."

Kenyataan akhbar dan maklumbalas yang dikeluarkan oleh PPUM dan gambar perhentian bas yang telah dikemukakan kepada NST adalah seperti di bawah.

...

  
INTERNAL AUDIT UMMC 2018
 Update on: 22/1/2018