KURSUS INITIATION OF POST GRADUATE MEDICAL PHYSICS ACADEMIC PROGRAMMES
 Dikemaskini Pada: 9/7/2018
 Pada 6 September 2019, para peserta kursus INITIATION OF POST GRADUATE MEDICAL PHYSICS ACADEMIC PROGRAMMES yang dianjurkan oleh Agensi Nuklear Malaysia dan Agensi Tenaga Atom Antarabangsa di Kuala Lumpur telah di bawa melawat ke Pusat Perubatan Universiti Malaya.

Semasa lawatan tersebut para pelawat telah diberi taklimat berkenaan Fakulti Perubatan dan Pusat Perubatan Universiti Malaya. Mereka kemudiannya di bawa melawat fasiliti berkaitan Fizik Perubatan yang tedapat di Jabatan Pengimejan Bio-Perubatan dan Unit Onkologi Klinikal.

Para peserta adalah terdiri daripada ahli fizik perubatan dari beberapa buah negara dari rantau Asia Pasifik termasuk Afganistan, Myammar, Iraq, Vietnam, Jordan, Kuwait, Pakistan, Sri Langka, Bangladesh, Indonesia, Thailand , Singapura dan Filipina....