Butiran Berita


  
HARI AKTIVITI FIZIKAL SEDUNIA
 Dikemaskini Pada: 4/7/2016
 6 APRIL 2016

Jabatan Perubatan Kesukanan di bawah pimpinan YDH Prof. Madya Dr. Mohd. Nahar Azmi Mohamed merealisasikan penganjuran kali pertama peringkat PPUM sambutan Hari Aktiviti Fizikal Sedunia yang disambut pada 6 April setiap tahun. Program yang diketuai oleh Yang Berusaha Dr. Samihah Abdul Karim itu mendapat sambutan hangat oleh staf PPUM.

Acara walkathon sejauh 2.5km membuka tirai sambutan pada awal pagi dengan penyertaan hampir 200 peserta. Pelepasan telah disempurnakan oleh YDH En. Iskandar Ahamad, Timbalan Pengarah (Pengurusan). Beliau bersama YDH Pn. Harbans Kaur, Timbalan Pengarah (Ikhtisas) turut menyertai acara itu. Acara ini turut mendapat sambutan memberangsangkan dari Ketua-ketua Jabatan.

Majlis perasmian seterusnya dijalankan di Auditorium Menara Selatan dan telah disempurnakan oleh YDH Prof. Madya Dr. Nazirah Hasnan, Timbalan Pengarah (Klinikal). Acara perasmian turut diisi dengan senamrobik, diikuti ceramah kesihatan dan kecergasan sehingga jam 4 petang.

Terima kasih diucapkan kepada para penaja yang telah memberi sumbangan menjayakan sambutan pada tahun ini.

Tahniah dan syabas diucapkan kepada Jabatan Perubatan Kesukanan atas penganjuran sambutan Hari Aktiviti Fizikal Sedunia 2016!

click for more..


...

ADDRESS

  • Pusat Perubatan Universiti Malaya,
    Lembah Pantai, 59100,
    Kuala Lumpur, MALAYSIA

EMAIL

  • Email : ummc@ummc.edu.my

TEL

  • Phone No : 03-79494422
    Fax : 03-79492030

WEBSITE

  • WEBSITE : www.ummc.edu.my