Butiran Berita


  
MAJLIS SAMBUTAN HARI JURURAWAT ANTARABANGSA PERINGKAT PPUM 2018
 Dikemaskini Pada: 5/17/2018
 Hari Jururawat Antarabangsa ialah sambutan tahunan yang diadakan pada setiap 12 Mei untuk menghargai sumbangan dan jasa para jururawat terhadap masyarakat. Bagi meraikan jururawat yang bertugas di PPUM, majlis Sambutan Hari Jururawat Peringkat PPUM 2018 telah diadakan pada 16 Mei 2018 di PPUM.

Majlis telah dirasmikan oleh Prof. Dr. Tunku Kamarul Zaman bin Tunku Zainol Abidin, Pengarah PPUM. Bidang Kejururawatan adalah satu profesion yang telah berkembang pesat, selaras dengan perkembangan sains dan teknologi dalam perkhidmatan kesihatan. Jururawat juga adalah pasukan di barisan hadapan dan perlu bekerjasama rapat dengan para profesional yang lain di dalam memberi perawatan. Kerjasama ini amat penting di dalam memberikan perkhidmatan kesihatan yang terbaik serta berkualiti.

Disamping merawat, mereka juga memberikan pendidikan kesihatan, amalan pendidikan yang terbaik serta pencegahan penyakit kepada pesakit, keluarga, penjaga dan masyarakat. Tahniah dan Selamat Hari Jururawat kepada semua Jururawat yang bertugas di PPUM dan dimana sahaja di dunia ini.

...

ALAMAT

  • Pusat Perubatan Universiti Malaya,
    Lembah Pantai, 59100,
    Kuala Lumpur, MALAYSIA

EMEL

  • Emel : ummc@ummc.edu.my

TEL

  • No Tel : 03-79494422
    Faks : 03-79492030

LAMAN WEB

  • LAMAN WEB : www.ummc.edu.my