Butiran Berita


  
HARI JANTUNG SEDUNIA PERINGKAT PPUM 2018
 Dikemaskini Pada: 11/21/2018
 

Majlis Perasmian Hari Jantung Sedunia Peringkat PPUM 2018, NaikTaraf Dewan Bedah (OT) dan Unit Rawatan Rapi (ICU) serta Penyampaian Cek oleh Sime Darby telah diadakan di PPUM pada 19 November 2018 di Auditorium, Menara Selatan, PPUM

Hari Jantung Sedunia yang diraikan pada 29 September setiap tahun adalah untuk memupuk kesedaran masyarakat di dalam memelihara jantung kita kerana ia merupakan salah satu organ yang amat penting yang terdapat di dalam tubuh kita, tanpanya sudah pasti kita semua tidak bernyawa.

Majlis telah dirasmikan oleh YAB Dato'' Seri Dr. Wan Azizah Dr. Wan Ismail, Timbalan Perdana Menteri Malaysia. Turut hadir adalah YBhg. Datin Paduka Zaitoon bt Dato'' Othman, Ahli Majlis Tertinggi Sime Darby, YB Ahmad Fahmi bin Mohamed Fadzil, Ahli Parlimen Lembah Pantai dan YB Tuan Haji Syamsul Firdaus bin Mohamed Supri.

Semoga dengan menaiktaraf Dewan Bedah dan Wad Rawatan Rapi (ICU) dengan kelengkapan peralatan perubatan yang moden, canggih dan terkini dapat memberi perawatan kesihatan yang terbaik kepada pesakit-pesakit di PPUM.

Terima kasih juga kepada Yayasan Sime Darby di atas sumbangan sebanyak RM 1.5 juta untuk membantu pesakit-pesakit PPUM yang kurang berkemampuan untuk menjalani rawatan penyakit jantung.

...

ADDRESS

  • Pusat Perubatan Universiti Malaya,
    Lembah Pantai, 59100,
    Kuala Lumpur, MALAYSIA

EMAIL

  • Email : ummc@ummc.edu.my

TEL

  • Phone No : 03-79494422
    Fax : 03-79492030

WEBSITE

  • WEBSITE : www.ummc.edu.my