KURSUS UMMC WHEELCHAIR ACCESSIBILITY SURVEY WORKSHOP
 Update on: 13/12/2019

Jabatan Perubatan Pemulihan, PPUM telah Menganjurkan Kursus UMMC Wheelchair Accessibility Survey Workshop pada 9-10 hb Disember 2019

Objektif bengkel ini iadalah:

(i) Memupuk kesedaran tentang aksesibiliti kerusi roda di PPUM
(ii) Memeriksa dan menilai aksesibiliti kerusi roda di PPUM
(iii) Menuju ke arah penggunaan kerusi roda bebas halangan di PPUM.

Survey ini melibatkan semua jabatan yang memberikan perkhidmatan kepada pesakit. Di antara lokasi yang terlibat adalah semua wad, klinik, kawasan parkir, bio-imaging, rekod perubatan, kedai serbaneka dan kafeteria di Menara Selatan, Menara Timur, Menara Utama, Trauma dan Kompleks Wanita dan Kanak-kanak.

Seramai 40 peserta yang terdiri dari Ketua Jabatan dan Pegawai Kanan telah menghadiri bengkel ini bersama 20 orang fasilitator yang turut membantu didalam bengkel ini. Pengerusi penganjur bengkel ini adalah En Soh Say Beng, Pengurus Klinikal Jabatan Perubatan Pemulihan.