Detail News

LAWATAN OLEH PESERTA BENGKEL PRA-PELAJAR PERUBATAN 2018
 Update on: 22/5/2018
 Lawatan oleh peserta-peserta Bengkel Pra-Pelajar Perubatan ke Jabatan Perubatan Kecemasan, PPUM telah diadakan pada 19 Mei 2018. Bengkel Baktisiswa 2018 ini adalah anjuran Persatuan Perubatan Universiti Malaya.

Lawatan ini diadakan untuk memberi pengalaman dan menambah pengetahuan pelajar-pelajar yang mengikuti program Matrikulasi mengenai bidang perubatan terutamanya perkhidmatan yang dijalankan di Jabatan Perubatan Kecemasan. Pelawat telah dibahagikan kepada beberapa kumpulan kecil dan setiap kumpulan telah diberi penerangan mengenai fungsi Jabatan oleh Ketua Jururawat yang bertugas.

Semoga pelajar-pelajar ini akan berusaha bersungguh-sungguh untuk mencapai cita-cita mereka di dalam bidang perubatan.

ADDRESS

• Email : ummc@ummc.edu.my