PERASMIAN KEMPEN WORLD HAND HYGIENE DAY PERINGKAT PPUM 2018
 Update on: 12/7/2018
 Pada 6 Julai 2018, Telah berlangsungnya Perasmian Kempen World Hand Hygiene Day peringkat PPUM 2018 bertemakan “It’s In Your Hands- Prevent Sepsis In Healthcare” yang dirasmikan oleh Pengarah Pusat Perubatan Universiti Malaya, YM Professor Dr. Tunku Kamarul Zaman Bin Tunku Zainol Abidin.

Promosi kempen ini diadakan secara meluas bertujuan meningkatkan kesedaran masyarakat betapa pentingnya pencucian tangan untuk memastikan kadar jangkitan kuman berkurang.

Penerima hadiah pertandingan semperna Kempen World Hand Hygiene Day kepada adalah seperti berikut:

a) Pertandingan video dan kebersihan adalah: Dr Lai Wick Champ, Dr Wang Chen Kang, Dr Siti Nabilah Bt Yusof, Dr Issha Nadziha Bt Ismail, Dr Viswan a/l Amarasan, Dr Avisha Cecilia Richards.
b) Wad-wad terbaik dalam pematuhan kepada aspek Hand Hygiene adalah: Wad ICU, Wad NICU, Wad 12U dan Wad 5UB.
c) Pekerja kontraktor pembersihan di wad yang berjaya mematuhi prosedur kebersihan yang ditetapkan adalah: Wad 6TD, Wad UA, Wad ICU, Wad Antenatal dan Wad PSY. Tahniah diucapkan kepada semua pemenang.