MAJLIS PENGAGIHAN ZAKAT MAIWP 2018
 Update on: 7/6/2018
 Majlis Pengagihan Zakat MAIWP Peringkat PPUM Bagi Tahun 2018 telah diadakan pada 6 Jun 2018 (Rabu) di Dewan Sekapur Sirih, Bangunan Trauma dan Kecemasan, PPUM. Bantuan zakat ini telah disampaikan oleh Encik Iskandar bin Ahmad, Timbalan Pengarah (Pengurusan) PPUM.

Turut hadir adalah Prof. Madya Dr. Nazirah binti Hasnan, Timbalan Pengarah Klinikal (Perubatan), Prof. Madya Dr. Azura bt Mansor, Timbalan Pengarah Klinikal (Surgeri) dan Puan Che Zuraini binti Sulaiman, Timbalan Pengarah (Ikhtisas). Pada majlis ini, penerima zakat adalah seramai 77 orang dimana mereka ini telah dipilih dan berkelayakan berdasarkan kriteria yang ditetapkan oleh MAIWP.

Implikasi kewangan bagi pengagihan zakat MAIWP ini adalah sebanyak RM 43,100.00. Pemilihan penerima ini telah dibuat oleh Jawatankuasa Ad Hoc Pengagihan Wang Zakat MAIWP PPUM yang terdiri daripada Jawatankuasa Pemangkin PPUM, Unit Pengurusan Psikologi dan Kaunseling, Jabatan Kejururawatan dengan Jabatan Sumber Manusia sebagai sekretariat.