ARTHRITIS AWARENESS FUN RUN 2019
 Update on: 2/12/2019

Pusat Perubatan Universiti Malaya dengan kerjasama Unit Reumatologi, Jabatan Perubatan telah menganjurkan larian Arthritis Awareness Run untuk meningkatkan kesedaran mengenai penyakit Arthritis dan mengumpul dana untuk pesakit Radang Sendi serta mengalakkan masyarakat menjalani gaya hidup aktif serta cergas.

Terdapat dua kategori larian iaitu 5 km dan 10 km dan ia telah diadakan di Stadium Arena UM pada 30 November 2019. Dana yang berjaya dikumpul adalah sebanyak RM 71,500.00 dan akan disumbangkan kepada PPUMCare untuk membantu pesakit Radang Sendi (Arthritis) yang tidak berkemampuan mendapatkan rawatan termasuk bantuan ubat-ubatan di PPUM.

Larian telah dirasmikan oleh YB Ahmad Fahmi bin Mohamad Fadzil, Ahli Parlimen Lembah Pantai. Turut hadir adalah YM Prof. Dr. Tunku Kamarul Zaman bin Tunku Zainol Abidin, Pengarah PPUM.