LIVE SURGERY : LIPOFILLING SYMPOSIUM - FAT TRANSFER IN MODERN ERA : FROM RESEARCH TO CLINICAL APPLICATIONS
 Update on: 9/1/2020

Bengkel ‘Live Surgery : Lipofilling Symposium - Fat Transfer in Modern Era : From Research to Clinical Applications’ telah diadakan pada 9 Januari 2020 bertempat di Klinikal Auditorium, Fakulti Perubatan. Objektif bengkel adalah untuk memberi pendedahan teknik baru kepada pakar bedah payudara dan pembedahan plastik di negara ini. Di antara penceramah adalah Prof. Dr. Visnu Lohsirawat dari Siriraj Hospital dan Dr. Tran Viet The Phuong dari Pusat Onkologi, Hospital Ho Chi Minh disamping penceramah-penceramah pakar plastik luar negara dan tempatan.

Seramai lebih kurang 100 orang peserta dari dalam dan luar negara telah menghadiri bengkel berkenaan. Bengkel ini juga adalah platform merapatkan hubungan pakar luar negara dan tempatan serta bertukar pandangan di dalam bidang pembedahan fat lipofilling. Sebanyak 4 pembedahan fat lipofilling telah diadakan secara langsung semasa bengkel diadakan. Diharap bengkel ini juga memberi pendedahan dan peluang pengemblengan tenaga pakar-pakar dalam kajian-kajian yang berskala lebih besar di masa hadapan.