Detail News


  
DREAMS COME TRUE
 Update on: 12/3/2018
 Impian adik Muhammad Akmalrul Haikal bin Affizan , pesakit dari Wad Pediatrik telah tercapai apabila Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia telah merealisasikannya dengan bersama-sama menyambut ulang tahun kelahirannya yang ke 12 pada 7 Mac 2018.

Beliau juga sangat teruja apabila dapat melihat sendiri jentera bomba dari jarak dekat serta memakai pakaian seragam bomba yang selama ini menjadi idamannya. Majlis turut dihadiri oleh YS Tuan Khirudin bin Drahman @ Hussaini, Pengarah Jabatan Bomba dan Penyelamat, Wilayah Persekutuan, Prof. Nazirah bt Hasnan , Timbalan Pengarah Klinikal (Perubatan), Prof Azura bt Mansor , Timbalan Pengarah Klinikal (Surgikal) serta beberapa pegawai-pegawai kanan dari Jabatan Bomba dan Penyelamat serta PPUM.

Terima kasih Abang Bomba dan Kakak Bomba di atas kesudian hadir ke majlis ini serta semua yang menyumbang untuk merealisasikan impian Adik Muhammad Akmalrul. Semoga adik cepat sembuh serta kerjasama erat dengan Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia dapat diteruskan di masa-masa akan datang.

ADDRESS

  • Pusat Perubatan Universiti Malaya,
    Lembah Pantai, 59100,
    Kuala Lumpur, MALAYSIA

EMAIL

  • Email : ummc@ummc.edu.my

TEL

  • Phone No : 03-79494422
    Fax : 03-79492030

WEBSITE

  • WEBSITE : www.ummc.edu.my