SAMBUTAN MINGGU PEMAKANAN PERINGKAT PPUM BAGI TAHUN 2018
 Update on: 3/4/2018
 Pada 3 Mac 2018, Majlis Perasmian Minggu Pemakanan (Nutrition Month) peringkat PPUM telah diadakan di Dataran Siti Khadijah, PPUM. Majlis telah dirasmikan oleh YM Prof. Dr. Tunku Kamarul Zaman bin Tunku Zainol Abidin, Pengarah, Pusat Perubatan Universiti Malaya. Majlis turut dihadiri oleh Prof. Madya Dr. Nazirah binti Hasnan, Timbalan Pengarah Klinikal (Perubatan), Prof Madya Azura binti Mansor, Timbalan Pengarah Klinikal (Surgikal), En. Iskandar bin Ahmad, Timbalan Pengarah Pengurusan PPUM dan Puan Che Zuraini binti Sulaiman, Timbalan Pengarah (Ikhtisas) PPUM dan Ketua-Ketua Jabatan.

Pelbagai aktiviti seperti ceramah, pameran, booth, senaman dan penjualan makanan sihat akan diadakan sepanjang minggu sambutan Bulan Pemakanan ini. Tema bagi sambutan adalah ''Eat Healthy and Be Active - Your Choice to Prevent NCDS''. Diharap warga PPUM khasnya dan masyarakat amnya dapat mengamalkan gaya hidup sihat di dalam urusan seharian dan seterusnya dapat mengurangkan risiko penyakit-penyakit tidak berjangkit (non communicable Diseases) yang juga penyebab utama kematian di Malaysia.