KURSUS "THE LEADERSHIP: JOURNEY TO THE TOP: MAKING IT HAPPEN"
 Dikemaskini Pada: 10/30/2018
 <p>Dua siri Bengkel Kepimpinan, &quot;The Leadership: Journey To The Top: Making it Happen&quot; telah diadakan pada 21 hingga 23 September 2018 (Part 1) dan 26 hingga 28 Oktober 2018 (Part 2) di Everly Hotel, Putrajaya. Penceramah kursus adalah Professor Emeritus Dato'' Dr Sheikh Omar Abdul Rahman. Seramai lebih kurang 30 orang Ketua Jabatan dan Pegawai-Pegawai Kanan, PPUM telah menghadiri kursus ini. Di antara matlamat kursus adalah untuk melatih pemimpin dan bakal pemimpin untuk menerajui organisasi pada masa depan, persediaan Jabatan dan pihak pengurusan dalam penyediaan staff profiling, satu usaha untuk agenda succession planning yang telah dirangka dan berkongsi pengalaman dan idea bersama Ketua-Ketua Jabatan dan Pegawai-Pegawai Kanan untuk menjadi pemimpin yang berkarisma serta menjadi inspirasi kepada lain-lain staf-staf. Diharap peserta kursus dapat menambah pengetahuan, memahami hala tuju, berkemahiran, berkeperibadian positif, menyumbang dan memberi, membuat keputusan yang tepat dan adil dalam memimpin untuk kecemerlangan organisasi. We do our best, Allah will do the rest.</p>...