LARIAN THE MALAYSIA SUPER PREEMIES
 Dikemaskini Pada: 11/19/2018

Setiap anak itu adalah anugerah Tuhan, tidak kisah samada si kecil itu melalui kelahiran normal atau kelahiran pramatang iaitu kelahiran bayi sebelum 37 minggu kehamilan. Bagi meraikan bayi-bayi yang lahir pramatang, Unit NICU (Neonat Intensive Care Unit) PPUM telah mengadakan Larian ''The Malaysia Super Preemies'' pada 18 Nov. 2018 di UM Arena, Universiti Malaya.

Larian ini diadakan sempena Majlis Sambutan Hari Pramatang Sedunia yang disambut pada 17 November setiap tahun. Majlis telah dirasmikan oleh Kebawah Yang Teramat Mulia Raja Dato'' Seri Eleena bt Almarhum Sultan Azlan Muhibbuddin Shah Al-Maghfur-Lah, Penaung Persatuan Perinatal Malaysia. Bagi para ibubapa yang mempunyai anak pramatang, usahlah risau kerana anak-anak ini juga mampu membesar seperti bayi yang dilahirkan secara normal.