LAWATAN YAYASAN KARTIKA EKA PAKSI, SEKOLAH TINGGI ILMU KESIHATAN
 Dikemaskini Pada: 10/30/2018

PPUM telah menerima pelawat yang terdiri dari 20 orang pelajar Master Kejururawatan dan 8 orang pensyarah Kejururawatan, Yayasan Kartika Eka Paksi, Sekolah Tinggi Ilmu Kesihatan, Jenderal Achmad Yani, Jawa Barat, Indonesia pada 30 Oktober 2018.

Objektif lawatan adalah menambah pengetahuan mengenai pengurusan dan penjagaan perawatan pesakit di PPUM. Mereka juga bertukar dan berkongsi pandangan di dalam bidang perawatan terutamanya yang melibatkan bidang kejururawatan. Selain dari taklimat, pelawat juga telah dibawa melawat ke wad-wad, Jabatan Perubatan Kecemasan, Dewan Bedah. Terima kasih pelajar dan pensyarah Sekolah Tinggi Ilmu Kesihatan Jenderal Achmad Yani kerana memilih PPUM untuk dilawati.