PERJANJIAN PERSEFAHAMAN DI ANTARA UM DAN PERSATUAN KEBANGSAAN KANSER MALAYSIA
 Dikemaskini Pada: 5/13/2019

Universiti Malaya dan Persatuan Kebangsaan Kanser Malaysia telah menandatangani perjanjian persefahaman untuk meningkatkan perkhidmatan dan penyelidikan mengenai penyakit kanser. Disamping itu, dalam tempoh dua tahun, fokus utama adalah bekerjasama dengan Union For International Cancer Control (UICC) untuk program City Cancer Challenge 2015 : Greater Petaling Jaya. Objektif utama adalah meningkatkan kesaksamaan serta akses yang mampan di dalam penjagaan penyakit kanser di bandaraya seperti Petaling Jaya. Perjanjian persefahaman telah ditandatangani oleh YBhg. Datuk Ir (Dr) Abdul Rahim Hashim, Naib Canselor UM dan Dr. Saunthari Somasundaram, Presiden, Persatuan Kebangsaan Kanser Malaysia pada 9 Mei 2019 di Pusat Perubatan Universiti Malaya.