INTERNATIONAL DAY OF OLDER PERSONS 2018
 Dikemaskini Pada: 10/4/2018

Pada 4 Oktober 2018, telah berlangsungnya perasmian International Day of Older Persons 2018 yang diadakan di Konkos, Menara Utama Pusat Perubatan Universiti Malaya. Bertemakan “Championing Life and Defying Age”, tujuan ianya diadakan adalah untuk menggalakkan masyarakat agar warga emas dihargai dan diakui sebagai masyarakat yang mempunyai peranan penting dan aktif dalam keluarga serta masyarakat mereka.

Pada tahun ini, majlis telah dirasmikan oleh Yang Amat Berbahagia Tun Dr Siti Hasmah Mohamad Ali, Isteri Perdana Menteri Malaysia. Turut hadir Yang Amat Berbahagia Toh Puan Aishah Ong, Pro- Canselor Universiti Malaya serta 4 tetamu jemputan khas sebagai ikon iaitu Yang Berbahagia Datin Paduka Mother A Mangalam, Yang Berbahagia Tan Sri Emeritus Professor Datuk Dr Augustine Ong Soon Hock, Yang Berbahagia Dato’ Faridah Merican dan Yang Berbahagia Datuk Dr. Yim Khai Kee.

Semoga majlis ini dapat memberi informasi dan pendedahan kepada masyarakat akan pentingnya peranan warga emas.